Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Εντυπωσιακή η πρεμιέρα της ταινίας που γυρίστηκε στο Ξηρόμερο «Το βουνό μπροστά» στο Cine ΦΙΛΙΠ στη Πλατεία Αμερικής.





Σε μια κατάμεστη, από τους φίλους του κινηματογράφου αίθουσα, στο Cine ΦΙΛΙΠ στη Πλατεία Αμερικής, έγινε τη Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010, η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του σκηνοθέτη Βασίλη Ντούρου, «Το βουνό μπροστά» που αναδεικνύει την ομορφιά και την αγριάδα του Ξηρομερίτικου τοπίου.
Θέμα της ταινίας, είναι ο ρατσισμός και όλα αυτά που μπαίνουν μπροστά μας και δε μας αφήνουν να δούμε πως οι διαφορές μεταξύ των λαών είναι στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Η ιστορία καταλήγει σε ένα δράμα. Θύμα της ο Χάρης, παιδί μεταναστών. Αλβανός και Έλληνας μαζί. Χριστιανός και Μουσουλμάνος. Μπαίνει ανάμεσα τους να βοηθήσει αλλά το βουνό είναι ψηλό και είναι μπροστά.
Η ταινία γυρίστηκε στο Ξηρόμερο και στα χωριά Αρχοντοχώρι και Βλυζιανά και συμπρωταγωνιστούν πολλοί κάτοικοι των χωριών.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που πλημμύρισαν την αίθουσα διακρίναμε το Βουλευτή του νομού Κώστα Καραγκούνη, το μέλος της Π.Γ. του Συνασπισμού Δημήτρη Στρατούλη, το Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρη Στεργίου, το Πρόεδρο της νεοσυσταθείσας Ξηρομερίτικης εταιρείας Λόγου και Τέχνης Μπάμπη Τσελεπή και πολλούς άλλους Ξηρομερίτες. Μετά την προβολή ο σκηνοθέτης Βασίλης Ντούρος παρουσίασε τους συντελεστές της ταινίας, οι οποίοι απέσπασαν ένα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα. Η ταινία προβάλλεται καθημερινά στο Cine ΦΙΛΙΠ, Θάσου 11, Πλ. Αμερικής, 210 8647444, 210 8612476 και ώρες: 18.30-20.30-22.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: