Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Παρουσίαση του λευκώματος «ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» του Γεωργίου Χρ. ΚουβέληΗ Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης και η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του λευκώματος  «ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-226 Φωτογραφίες» του Γεωργίου Χρ. Κουβέλη την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, στις 20:00 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα...

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

O Μπάμπης Τσελεπής μίλησε σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του περιβάλλοντος

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011, εκδήλωση στο Αιγάλεω που διοργανώθηκε από το Ιστορικό-λαογραφικό Οικο-Μουσείο Αιγάλεω. Το μπλογκ athlometro για την εκδήλωση έγραψε: 
    Μια εξαίρετη εκδήλωση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής βραδιάς στο Αιγάλεω. Συγκεκριμένα, στις 8:00 μ.μ. ξεκίνησε η ομιλία για το περιβάλλον που οργανώθηκε από το "Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω" του άξιου συνδημότη κ. Γιάννη Περράκη στο Πνευματικό Κέντρο "Γιάννης Ρίτσος". 
    Την παρουσίαση του πολυσχιδούς θέματος "Περιβάλλον" ανέλαβε (ύστερα από σύντομη εισήγηση του Γιάννη Περράκη και χαιρετισμούς από το βουλευτή της Β΄ Αθήνας κ. Λάμπρο Μίχο και τον Περιφερειάρχη Δυτικού Τομέα κ. Κώστα Παπαντωνίου), ο χειμαρρώδης κ. Μπάμπης Τσελεπής, μέλος του συλλόγου "Φίλων της Βελανιδιάς" και πρόεδρος της "Ξηρομερίτικης Εταιρίας Λόγου και Τέχνης".
    Επί μισή και πλέον ώρα, ο ομιλητής ανέπτυσσε τις ποικιλόμορφες εκφάνσεις της άλλοτε ζωογόνου και άλλοτε καταστροφικής αλληλεπίδρασης μεταξύ φυσικού τοπίου και ανθρώπινου παράγοντα, ανατρέχοντας τόσο στο αρχαϊκό μας παρελθόν και τις ρήσεις των αξεπέραστων ιστορικών, φιλοσόφων και πολιτικών ανδρών, όσο και στις έγκριτες απόψεις επιστημόνων του περασμένου αιώνα, οι οποίες βρίσκουν την επαλήθευσή τους στις παρούσες συνθήκες. 
    Έθελξε πραγματικά η εκτός χειρογράφου αγόρευση του κ. Τσελεπή το απολύτως ευαισθητοποιημένο ακροατήριο (περί τα 60-70 άτομα), στο οποίο περιλαμβάνονταν πρώην αντιδήμαρχοι όπως η κα Δήμητρα Κορμπά, ο κ. Γεώργιος Καραχάλιος, δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης μας όπως οι κ.κ. Αντώνης Γκίνης, Ηλίας Ματούδης, Μιχάλης Κούτελος, Μάριος Μαζαράκης, ο δημοτικός σύμβουλος των Αγίων Αναργύρων/Καματερού  κ. Γιάννης Ρέππας, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Βασίλειος Γιαννακάκος, καθηγητές, τοπικοί παράγοντες, ιατροί, αλλά και ο πρώην βουλευτής και συναγωνιστής του ομιλούντα κ. Λευτέρης Βερυβάκης.        
    Επίσης παρευρέθησαν οι:  Χρήστος Κορέλας συγγραφέας-λογοτέχνης, Ανδρέας Κορδολαίμης ταξίαρχος, Διευθυντής της Δ/νσης Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κώστας Τσιάκαλος δημοσιογράφος, Χάρης Παπαϊωάννου Διευθυντής γιατρός  της καρδιολογικής μονάδας ΝΙΜΙΤΣ, Θανάσης Κουτσούκης γιατρός, Γιάννης Παυλάκης επιχειρηματίας, ο Πρόεδρος της Βελανιδιάς Σπύρος Φυσελιάς και τα μέλη: Γιώργος Τσέλιος, Γιάννης Χρόνης, Ατματσίδου Ελένη οικονομολόγος, Σοφία Μπαμπάνη καθηγήτρια, Βλάσης Σκεμπές, κ.α.  
Την εκδήλωση ολοκλήρωσε με προγραμματισμένη παρέμβασή του ο ειδικός επιστήμονας κ. Σπύρος Ευαγγελάτος, που προσέφερε στους παρισταμένους μια τεκμηριωμένη κατάθεση, ενισχύοντας την πεποίθηση όλων στην αίθουσα για μια απολύτως εμπεριστατωμένη προσέγγιση του κρίσιμου ζητήματος "περιβάλλον". Τέλος, το λόγο έλαβε και ο εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Ηλιάκης που έχει ασχοληθεί εκτενέστατα με το τρίπτυχο "Παιδεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός".Επίσκεψη –προσκύνημα στο σπίτι του Σεφέρη

Μια συντροφιά της ΑΙ.ΠΟ.Ε  έκανε επίσκεψη - προσκύνημα στο σπίτι του Σεφέρη που ακουμπάει στο Παναθηναϊκό Στάδιο με την πρωτοβουλία του Μπάμπη Τσελεπή. Η κυρία Άννα Λόντου –Σεφέρη μας εμύησε  στα μυστικά του σπιτιού του Νομπελίστα μας, Βιβλιοθήκες, γραφείο, αυλή, έπιπλα, φωτογραφίες.. 
Η συντροφιά έζησε βαθιά την επικοινωνία με το πνεύμα, και με το σπίτι του ποιητή μας. Η συντροφιά ήταν: Μπάμπης Κουβέλης  συγγραφέας, ο Κορέλας Χρήστος καθηγητής – Συγγραφέας,   ο Δρ Πέτρος Μπερερής Τ. Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Τ. Διευθυντής Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας  Ε.Τ. Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, η Ηλιοπούλου Βενετία  (Βέτα) φιλόλογος,  Ο Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης Μπάμπης Τσελεπής και ο πρόεδρος του συλλόγου Αγραμπελιωτών Τσέλιος Γεώργιος.