Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Θεατρική παράσταση και βράβευση του Άρη Μπιτσώρη στη Θεσσαλονίκη

Κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης "Στην εποχή του Πάγκαλου"  που έγραψαν ο  Ηλίας Κουτσονικόλας και ο Άρης Μπιτσώρης, τιμήθηκε για την προσφορά του στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό  ο Αιτωλοακαρνάνας Γυμνασιάρχης, ποιητής και συγγραφέας  Άρης Μπιτσώρης
          Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου, στο κινηματοθέατρο "Αλέξης Μινωτής" στο Δήμο Αμπελοκήπων-ΜενεμένηςΘεσσαλονίκης η θεατρική παράσταση "Στην εποχή του Πάγκαλου" των Ηλία Κουτσονικόλα και Άρη Μπιτσώρη. Το έργο ανέβηκε από τη θεατρική ομάδα "Θεατροκάπηλοι"....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...

            Προλόγισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Μαρία Αποστολίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κος Λάζαρος Κυρίζογλου. 
      Παρών ήταν και ο συμπατριώτης μας Άρης Μπιτσώρης, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό.
        Να επισημάνουμε ότι το έργο έχει ανέβει ξανά στη σκηνή με μεγάλη επιτυχία από την θεατρική ομάδα Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας. 
Άρης Μπιτσώρης: Μικρό βιογραφικό
        Μπαμπινιώτης της διασποράς, γεννημένος στο Μαρούσι Αττικής,μεγαλωμένος στην Αθήνα με Ξηρομερίτικη, όμως, ανατροφή, ο Α. Μπιτσώρης συμμετέχει μόνιμα στα πολιτιστικά δρώμενα του Ξηρομέρου. 
      Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και εργάζεται ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Ζει στη Θεσσαλονίκη, αλλά το μυαλό και η καρδιά του βρίσκονται στη Μπαμπίνη, το Ξηρόμερο και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία. 
     Με αγάπη για την παράδοση και αγωνία για το παρόν και το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας του, παρεμβαίνει «εμμέτρως πλην σαφώς» στις τοπικές εφημερίδες, σε λογοτεχνικά περιοδικά και στο οικολογικό περιοδικό «Βελανιδιά». 
     Επίσης διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας “εν Μπαμπίνη”. Παράλληλα γράφει σάτιρες, στίχους για τραγούδια και έχει διασκευάσει, σε νεοελληνική απόδοση, στίχους αρχαίων ποιητών, κ.α





 
























Δεν υπάρχουν σχόλια: