Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακατάλληλο το νερό στο δήμο Ξηρομέρου και στον Πρόδρομο!

       Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκανε έλεγχο στο νερό της περιοχής του Δήμου Ξηρομέρου και  κοινοποίησε με την ένδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ προχθες 12-4-2012, στο Δήμο Ξηρομέρου, το υπ αριθμ πρωτ. 86475/2409, 86489/ 2411, 9-4-2012 έγγραφο, το οποίο αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου έδειξαν ότι στο νερό διαπιστώνεται σημαντική μικροβιακή επιβάρυνση από κόπρανα, πράγμα που καθιστά το νερό τελείως ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση!!! 
    Επίσης το έγγραφο αναφέρει ρητά ότι καθιστά το νερό ακατάλληλο για ανθρώπινη κατάνάλωση στα χωριά: Αστακός, Καραισκάκης, Μπαμπίνη, Μαχαιράς, Σκουρτού, Προδρόμου, Αγραμπέλων, Μύτικα, Κανδήλας, Παναγούλας, Αρχοντοχωρίου, Ρίβιου, Αγίου Στεφάνου και Φυτειών (με επιφύλαξη).
      Προκύπτουν λοιπόν εύλογα πολλά ερωτηματικά για τη στάση των υπευθύνων του Δήμου, γιατί τα δίκτυα έμειναν χωρίς χλωρίωση, αφού το έγγραφο αναφέρει ρητά ότι αν στα δίκτυα εφαρμόζονταν  χλωρίωση θα μπορούσε να έχει ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος από τη μικροβιακή επιβάρυνση.
     Να σημειώσουμε ότι πρέπει η δημοτική αρχή να ενημερώσει άμεσα όλους τους Δημότες ύστερα από το σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, να μην πίνουν το νερό, ούτε να το χρησιμοποιούν στην παρασκευή φαγητού (μαγείρεμα), έως ότου εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα γιατί είναι ευθύνη όλων μας η διασφάλιση της υγείας των πολιτών.
 Ακολουθεί το επίσημο έγγραφο:
 Πηγές: http://xiromeronews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: