Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Σποροφύτευση Βελανιδιάς στις Αστυνομικές Σχολές στους Θρακομακεδόνες.

Σποροφύτευση Βελανιδιάς στις Αστυνομικές Σχολές στους Θρακομακεδόνες.
Την Τετάρτη (19-3-08) έγινε σποροφύτευση και δεντροφύτευση μικρών δένδρων βελανιδιάς από τον Σύλλογο φίλων Βελανιδιάς σε συνεργασία με σπουδαστές του Τμήματος Ξένων Γλωσσών της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελ. Αστυνομίας στον προαύλιο χώρο της Σχολής στους Θρακομακεδόνες.
Τα δέντρα φυτεύτηκαν σε σχήματα ισόπλευρο τριγώνων, σε περίοπτη θέση, στην κεντρική είσοδο του Διοικητηρίου της Σχολής, δίπλα από τις αίθουσες διδασκαλίας.
Ακολούθησε τελετή στο διδακτήριο της Σχολής όπου ο Αιτωλοακαρνάνας Διοικητής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Αστυν. Διευθυντής Κορδολαίμης Ανδρέας με τους σπουδαστές προλόγισε την εκδήλωση και καλωσόρισε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου φίλων Βελανιδιάς (Τσέλιο Γιώργο, Τσελεπή Μπάμπη και Σαλτογιάννη Χρήστο)και κάλεσε στο βήμα τους σπουδαστές Αρχιφύλακα Μούσιο Θεοδόσιο, Ανθυποπυραγό Καρά Αικατερίνη και Υπαστυνόμο Μάγγανο Απόστολο όπου απήγγειλαν τα ποιήματα «Το δάσος», «Η βελανιδιά» και «Η κατάρα του πεύκου», αντίστοιχα.
Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον εκπρόσωπο του Συλλόγου φίλων Βαλανιδιάς και περιβάλλοντος κ. Τσελεπή Μπάμπη ο οποίος μίλησε για την ενέργεια των Σπουδαστών Αστυνομικών και Πυροσβεστών, εξήρε την πρωτοβουλία τους για την σποροφύτευση-δεντροφύτευση που προέβησαν στο προαύλιο της Σχολής. Ευχαρίστησε και συνεχάρη το Διοικητή της Σχολής Ταξίαρχο Τζώρτζη Ιωάννη, του Διοικητή του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Αστυνομικό Διευθυντή Κορδολαίμη Ανδρέα, τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή σπουδών Τσούγκο Κωνσταντίνο και τους σπουδαστές και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό δέντρο που λέγεται βελανιδιά που απλόχερα η θεία πρόνοια έδωσε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Στη συνέχεια ο Διοικητής της Σχολής συνεχάρη τους εκπροσώπους της βελανιδιάς και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Σχολής και έδωσαν αρκετά δέντρα για φύτεμα αλλά και για την παρουσία τους.
Στο τέλος της τελετής ακολούθησε διάλογος-συζήτηση των εκπροσώπων του Συλλόγου με τους σπουδαστές της Σχολής, την οποία συντόνισε ο Αστυν. Διευθυντής Κορδολαίμης Ανδρέας. Οι ερωτήσεις, οι απαντήσεις και γενικά ο διάλογος υπήρξε κατατοπιστικός και εποικοδομητικός και ανωτέρω Διευθυντής ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στην εθελοντική προσπάθεια που καταβάλουν για την προστασία του περιβάλλοντος και της βελανιδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: