Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Διακεκριμένη τιμή στον Πατήρ Βασίλειο Πόπη.

Διακεκριμένη τιμή στον Πατήρ Βασίλειο Πόπη.
Τιμήθηκε με βραβείο από την «Βελανιδιά» για την προσφορά του στην προστασία και ανάδειξη του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου.
Στις 30 Μαρτίου 2008, στη γιορτή του Συλλόγου φίλων της Βελανιδιάς, σε μια ιδιαίτερη τελετή και παρουσία πολλών πολιτικών, επιστημόνων, Δημάρχων, εκπροσώπων φορέων του νομού Αιτωλοακαρνανίας και άλλων εξεχουσών προσωπικοτήτων, τιμήθηκε ο καταξιωμένος Ιερέας π. Βασίλειος Πόπης, που κατάγεται από το Αγράμπελο και είναι πρωθιερέας στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιά, με το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας, για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινή γνώμη για την προστασία και ανάδειξη του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου.
Ο πατήρ Βασίλειος Πόπης σε πείσμα των καιρών συνεχίζει να κρατά ζωντανή την ευαισθησία και την αγάπη για το περιβάλλον δίνοντας ένα ζωντανό παράδειγμα πνευματικής περιβαλλοντικής αντιστάσεως στην σημερινή παρακμή. Ένα παράδειγμα που οφείλει να βρει μιμητές.
Κατά την διάρκεια της τελετής ο Μπάμπης Τσελεπής προσφώνησε τον τιμώμενο ιερέα π. Βασίλειο Πόπη και είπε μεταξύ άλλων: «Ο Αιδεσιμότατος τιμάται για το πολυσύνθετο χριστιανικό του έργο και για την πολύτιμη συμβολή του να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για την προστασία και ανάδειξη του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου. Ο π. Βασίλειος Πόπης τιμά τον τόπο μας και λαμπρύνει με την όλη του παρουσία τον κόσμο της Εκκλησίας. Άξιος στα ιερά του καθήκοντα, ικανότατος ιερέας αποτελεί τον στυλοβάτη του Συλλόγου μας, δείχνοντας συγχρόνως στοργή και αγάπη στη Βελανιδιά. Ο πατήρ Βασίλειος, κατέληξε ο Μπάμπης Τσελεπής, έχει αναλάβει με πανοπλία πνεύματος, πρωτοβουλίες για την προστασία της Βελανιδιάς και του περιβάλλοντος γενικότερα, ως νέος Μωυσής, να οδηγήσει το λαό στη γη της επαγγελίας».
Ακολούθως ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ. ΣΥ, Εφέτης Αλέκος Σάββας απένειμε στον π. Βασίλειο Πόπη: την πλακέτα του Συλλόγου και το τιμητικό δίπλωμα. Στο τέλος της παρουσίασης ο Ιερέας π. Βασίλειος Πόπης ευχαρίστησε τον Σύλλογο φίλων της Βελανιδιάς για την τιμητική διάκριση που έγινε σ’ αυτόν, τον Μπάμπη Τσελεπή για τον υποδειγματικό τρόπο της ομιλίας του καθώς και τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση, που τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: